Afrika

Omkring 1989 var Henri første gang på en eventyrlig rejse i Afrika. Han besøgte Sudanmissionens store arbejde i Nigeria og et år senere det nye arbejdsområde i Den Centralafrikanske Republik. I 1996 fik han ovetalt Birthe og børnene til at tage med til Cameroun, hvor de boede de næste tre år. Henri var AV-direktør på en stor kristen radiostation, mens Birthe tog sig af regnskab og var involveret i kvindernes fællesskaber.

Bagefter blev Henri ansat deltids som medie-konsulent for Det Lutherske Verdensforbund i de fransktalende lande i Afrika. Ansættelsen fortsatte fra 1999-2006. Herefter fortsatte Henri på egen hånd arbejdet med at opbygge kristne radiostationer i det muslimsk-dominerede Nord-Cameroun, samt i Tchad og Centralafrika. Senere blev arbejdet knyttet til Udfordringen, hvor Henri indtil 2023 var chefredaktør.

Fra nytår 2024 er planen at Afrika-arbejdet skal gøres selvstændigt igen.  Der arbejdes for tiden på en model, hvor Udfordringen fortsat støtter arbejdet, men MedieMissionen bliver udskilt fra avisen og bliver en selvstændig forening med Henri som den fortsatte dynamo.

Du kan læse mere om arbejdet her. 

Arbejdet kan fortsat støttes gennem Missionsfonden.
Du kan fremover støtte arbejdet gennem Morgenstjernens Afrika-hjælp: 0755 3234043772. Mobile Pay:  810999.
Morgenstjernen er en del af AKO Active Caring – Active Mission og du kan få skattefradrag for dine gaver.