Muhammed skal ikke luskes ind i kirken

Af Henri Nissen Ansvarshavende redaktør
Af Henri Nissen Ansvarshavende redaktør

Det er en hån overfor alle de kristne, der er blevet forfulgt og dræbt af muslimer, når biskop Marianne Christiansen, Haderslev, efter sin nytårstale lod en muslimsk imam fremsige sine nytårsønsker i Domkirken. 

Det lyder så smukt, at man lader alle religioner komme til. Men kirken skal passe på med ikke at forkludre begreberne. Kirken skal forkynde kristendommen rent og klart. Og biskoppen skal ikke udviske forskellen mellem islam og kristendom ved at slippe Muhammed indenfor. Den muslimske imam citerede naturligvis ”profeten Muhammed”. Men for kirken er Muhammed jo en falsk profet, som intet har med kristendom at gøre. Og han skal ikke luskes ind i kirken. Uanset om det sker i humanismens navn. For Muhammed forfulgte de kristne, og han opfordrede i Koranen muslimer til at gøre det samme. Og kristne forfølges i de fleste lande, hvor denne religion hersker.

Netop i en tid, hvor islamister terroriserer med terror i Allahs navn, burde kirkens ledere have mere travlt med at forklare forskellen mellem den muslimske religion og den kristne tro. Selv om Allah også betyder Gud på arabisk, er vores Guds-billede helt forskelligt. Muhammeds fremstilling af Gud er helt modsat den måde, som Jesus viste os.

17 Comments
  1. Søren Hansen says

    Hvor kan man klage over sådan en biskop, der i den grad svigter og vanærer sit præsteløfte (“bekæmpe enhver vranglære”)? Og – som Enhedslisten ville have formuleret det – pisser op ad verdens forfulgte kristne! Jeg erindrer, at selv Margrehte Vestager i sin tid tog afstand fra dette ekstremt politiserende kvindemenneske, det var vist før hendes socialdemokratiske proselytter gjorde hende til biskop. Det her må da være klokkeklar fyringsgrund. En mail til kirkeministeren?

  2. Peter Andersen says

    Relativisering er blevet den nye religion. Der stræbes efter uvidenhed – eller i bedste fald ignorance. Kristendommen forsvarer ikke længere sine egne værdier, under påskud af humanisme.
    Tilgiv dem thi de véd ikke hvad de gør…

  3. Michael Hnasen says

    man er rystetIslams Gud og vores Gud er IKKE den samme, siger man noget andet lyver man og gør ikke sandheden.

  4. Michael says

    Og I kalder jer Kristne ??? Vor Herrer Bevares

  5. Peter Svane says

    Hvad pokker er problemet? Manden gav os jo bare en fredelig nytårs hilsen ikke andet. hvorfor fanden skal man fyres for det!?

  6. jørgen says

    jeg har forlængst meldt mig ud af folkekirken

  7. Anonym says

    ja jörgen og du skal heller ikke på en kristen kirkegård når du er död men på en lermark,

  8. Sinko says

    FORFÆRDENDE!! Så lidt vores Gejstlige og Politikerne ved og Islam, dens virkemidler og målsætning.. Tjek Venligst fakta/historien for de før kristne lande i hele Mellemøsten!

  9. Ragnheðin Ryggstein says

    Jeg forventer intet andet end, at den ”såkaldte kirke” vil blive ved med at falde og blive mere og mere pervers indtil den er helt og aldeles sten død!
    Kirke er noget man ER og ikke et sted man tager hen
    Kirken er lavet af ”Levende” stene og ikke murstene og huse….
    Man har ”Kirke” når man mødes, uanset om det er hjemme hos en selv, ude eller andre steder
    ALLE de levende stene er præster, dvs. det hierarki og system vi ser i dag og har set siden Konstantins tid, er ikke den ÆGTE kirke…. og findes ikke i Guds Ord
    Tiden er inde til at lave den nye reformation der fører os tilbage til apostlenes tid og denne reformation er her! http://www.mission.dk/den-sidste-reformation.html

  10. kim says

    Den danske folkekirke er jo ik kristen :)først lader de homofile blive gift i kirken og nu en gusdtjeneste.med en imam til dessert :)husk hvad biblen sir om sodomo og gomora (håber det er stavet rigtigt.og ja vi kalder os kristne nogle ska jo sige sin mening og guds for det står da i bibelen.og gud er da ligeglad med det åh så moderne menneske der tillader alt.hans ord gælder til enden :)ikke så sært det hele går lidt baglæns for dk 🙁

  11. kim says

    Hvad ikke kristent er der blevet sagt.og hvad ved du om kristendom?

  12. Knud says

    Jeg forsager djævelen og størstedelen af de danske præster. Jeg tror på bibelens ord som Guds ord, Kristus, som et levende og virksomt ord.

  13. Anonym says

    Jeg glædes over det frisind kirken viste, imamen havde gode ønsker for 2016

  14. Flemming Lau says

    Det er højforræderi mod Kristus.

  15. Mogens Christensen says

    -Tak til Marianne for den åbenhed hun udviste ved at lade Imamen tale. Kan kun citere John Lennon: “Imagine all the people sharing all the world”…På tide vi kommer videre- den stagnering i dogmerne vi har set de sidste mange århundrede holder ikke længere. Lad os sammen finde ind til den universelle religion der ligger bag ved alle verdens religioner. Tiden er kommet til at opløse kassetænkning, lad os sammen dyrke fredsmeditation og universel empati…altså på høje tide at komme væk fra den frygtbaserede “os mod dem”….
    Flower of life

  16. Anonym says

    Allah hu akbar! Gud er stor! Gud er for stor til at presse ind i én religion. Hav fred med andres religion og hav fred med din egen. Hvis kirkens er Guds hus er der plads til alle – både Muhammed, Jesus, Hitler, Satan og Henri Nissen . Alt er skabt af Gud. Så snart vi eksluderer nogen, ekskluderer vi det guddommelige i os selv. Jeg meldte mig for år tilbage ud af den Danske Folkekirke netop fordi jeg følte den begrænsede mig til at være kristen. Jeg elsker stadig kirken som Guds hus, og jeg støtter den åndeligt og med mit guddomelige liv. For jeg er også Guds søn, nøjagtig som Muhammed og Jesus var det. Nøjagtig som alle der tør lægge deres liv i Guds hænder er det.

  17. Søren Hansen says

    Den, der inviterer falske profeter, eller dyrker menneskeskabt multikulti-religion, forbryder sig åbenlyst mod Jesus Kristus: “Jeg er vejen og sandheden og livet; ingen kommer til Faderen uden ved mig.” (Johannes 14.6)

Leave A Reply

Your email address will not be published.